Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Oprócz odświeżonego wyglądu, jest garstka nowości:
- dodano kilka nowych filtrów w ocenionych filmach
- w końcu pojawiła się lista ocenionych osób
- nowy system wiadomości, któremu bliżej teraz do chatu (można pisać z drugim użytkownikiem "na żywo")
Sporo się też jeszcze może zmienić, dlatego jeśli macie jakieś sugestie, to piszcie śmiało.
Czekałam aż ktoś poruszy ten temat, na razie próbuję się zorientować co i jak. Na razie ciężko się zorientować gdzie są niektóre opcje.
Nie można ale jeżeli jest taka potrzeba mogę dodać opcję ukrycia konwersjacji więc do czas aż dana osoba znów do was nie napisze / bądź wy będziecie chcieli napisać to konwersacja będzie nie widoczna.
Kilka dni temu dodałam nową notatkę, kiedyś pojawiała się w aktywności czy taka opcja jeszcze wróci?
Ja mam sugestię, ale bardziej w kwestii oceniania filmów. Chętnie bym się tu na stałe przeniosła, ale mam całą listę obejrzanych filmów razem z datami obejrzenia i chciałabym, żeby dało się tu te daty ustawić. Albo importować oceny razem z datami z "pewnej" strony, co byłoby nawet wygodniejsze.
Teoretycznie sugestie można zgłaszać w "Twoja sugestia" ale chyba od dawna nikt tam nie zagląda, bo pojawiły się tam jakieś głupoty i nikt ich nie blokuje.
Ja musiałam swoje oceny przepisać i nie dało się ich importować ani przypisać daty obejrzenia.
Daty głosu jak na razie nie można zmienić
Jeżeli chodzi o sugestie to warto je zgłaszać ponieważ staramy się je w miarę możliwości realizować.
> Daty głosu jak na razie nie można zmienić
Data głosu i tak jest i jest to data systemowa oddania odpowiedniej oceny, więc nie powinno być chyba wielkim trudem i komplikacją dodanie możliwości jej edycji.
W trakcie importu moich ocen z innego portalu przeniosły się moje antydatowane wpisy, oprócz oczywiście tych brakujących w bazie FDB. Po ich pieczołowitym dodaniu moje oceny posiadają już inne daty i niezbyt to współgra z tym drugim portalem, a już na pewno ze stanem faktycznym, czyli prawdziwym momentem obejrzenia filmu.
Dlatego przyłączam się do próśb o dodanie takiej funkcji i z góry dziękuję :)
Popieram !
Bardzo mi tu brakuje tej funkcji , powiem więcej moim zdaniem jest to druga (zaraz po powiadomieniach) najbardziej brakująca tutaj funkcja..
Lubię sobie daty swoich ocen ustawiać sam po swojemu żeby nie mieć bałaganu , a bez tej funkcji taki bałagan jest trochę nieunikniony , dodam też że po imporcie ocen wyskakują zawsze jakieś małe błędy i niektóre brakujące oceny trzeba pouzupełniać i wtedy robi się już naprawdę bałaganik..
Podam taki mój przykład : Podczas mojego eksportu ocen nie przeniosło się około dwudziestu filmów wśród nich były "Dzieci kukurydzy II" , jak wielu wiadomo jest to seria bez końca..
I tu powstał problem bo całą tą serię przemęczyłem sobie jakoś latem 2013 roku , wszystkie części są oczywiście ładnie ocenione lipiec i sierpień 2013 za wyjątkiem właśnie tej wspomnianej dwójki która jest przez brak tej funkcji oceniona w maju 2018 roku !
Ogólnie dopasowałem już sobie te oceny i wszystko pouzupełniałem ale troszkę to było upierdliwe bo musiałem zmieniać przez to daty ocen filmów również na innym portalu żeby to uporządkować rozsądnie , oczywiście całej serii "Dzieci kukurydzy" z powodu tej dwójki już nie przestawiałem przez co odstaje mi ona teraz ładnych parę stron dalej (5 lat mojego oglądania dalej) od reszty serii.. : (
Stąd też bardzo mocno również się przyłączam do prośby o dodanie tej funkcji.
Pozdrawiam : )