Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Miło mi poinformować, że dodaliśmy nową listę "Obejrzane" dzięki czemu nie musicie już oceniać filmu którego oglądaliście ale nie pamiętacie. Jeżeli jednak film ocenicie to trafi on automatycznie na listę obejrzane. Jeżeli usuniecie film z obejrzanych to również ocena zostanie usunięta.
Dodatkowo zaszły pewne zmiany w widgecie do oceniania filmów teraz jest on bardziej przystosowany do obsługi na urządzeniach dotykowych – powinno być mniej pomyłek i kliknięć w zły głos.
Dodałem też informacje w profilu o ocenie przy listach więc jak przeglądacie obejrzane to będzie widać również ocenę przy filmie jeżeli został on oceniony.
Datę obejrzenia na ten moment można zmienić za pomocą zmiany daty oddania głosu jednak w przyszłości dodam możliwość zmiany jej niezależnie.
Nie działa na ten moment serduszko na stronie filmu – niebawem poprawka będzie. Natomiast nic nie przeszkadza by dodać film do ulubionych za pomocą dodaj do listy.
@Grzegorz_Derebecki Super! A czy jest szansa, żeby w formularzu wyszukiwania filmów online https://fdb.pl/filmy/obejrzyj pojawił się sposób zawężenia wyszukiwania do filmów, które mamy na liście "do obejrzenia"? Bardzo tego brakuje.
@Asmodeusz Powinno być od najnowszych do najstarszych ale będę chciał umożliwić zmianę sortowania. Co do zasadności listy to było jedno z najcześciej sugerowanych rzeczy. Pozwoli to też nam w przyszłości śledzić np postęp oglądania serialu gdzie nie koniecznie chcesz oceniać każdy odcinek :)
@Grzegorz_Derebecki, koniecznie możliwość przestawienia od najstarszych do najnowszych.
@Grzegorz_Derebecki fajna opcja. byłaby opcja dodawania do obejrzanych kilku pozycji na raz, np. cały sezon serialu po odcinku?
@Grzegorz_Derebecki Czy to dlatego teraz oprócz kliknięcia gwiazdki muszę dodatkowo zapisać ocenę – tak miało być?
@wolfcry tak jest to celowy zabieg, mamy więcej użytkowników telefonów i tak jest bardziej przewidywalnie.
Wystarczy raz napisać :)
@Grzegorz_Derebecki Coś mi nie zaskoczyło za pierwszym razem, usunąłem. Nie wiem, jak to wygląda na telefonach, ale ja dzisiaj prawie zgubiłem swoje oceny. Pytanie, ile osób poklikało i nie sprawdziło.
@Grzegorz_Derebecki Coś mi nie zaskoczyło za pierwszym razem, usunąłem. Nie wiem, jak to wygląda na telefonach, ale ja dzisiaj prawie zgubiłem swoje oceny. Pytanie, ile osób poklikało i nie sprawdziło.
@wolfcry Nadal piszesz 2 razy to samo. Myśle, że łatwo każdy się zorientuje, że jest tam przycisk zapisz. Poza tym okienko nie znika.
@Grzegorz_Derebecki Kurczę, napisałem raz, wysłałem. Nie wiem dlaczego znów poszło dwa razy. Ale ostatnio miałem też w profilu zdublowane ocenione filmy.
@wolfcry na oceny jest już blokada. Może to przeglądarka albo jakiś dodatek do niej. pomyśle nad blokada na forum również. Mam nadzieje że do głosowania jednak uda się przyzwyczajać.
@Grzegorz_Derebecki Pytanie. Będzie można edytować datę obejrzenia produkcji z listy "Obejrzanych" tak jak jest to możliwe z "Ostatnio obejrzanymi"? Pytam bo data trzech filmów, które obejrzałem w zeszłym roku z tej drugiej listy listy nie zgadza się z listą "Obejrzanych"? Dodatkowo mam pytanie czy będzie możliwe również ukrycie listy "Ostatnio obejrzanych"?
@89Keradius pewnie miałeś na myśli ostatnio ocenione. Na ten moment ocen nie można ukrywać, nie wiem jak duże jest zapotrzebowanie na taką funkcje – dodaj proszę do sugestii. Jeśli chodzi o zmienę daty to jest w planach ale na razie możesz to obejść edytując datę oddania oceny (którą później możesz usunąć)
Proszę czekać…